Ecografie 3D/4D

Ecografia (ultrasonografia) este o tehnica de explorare imagistica tot mai raspandita, fara de care astazi diagnosticul multor afectiuni medicale si chirurgicale este de neconceput. Este o metoda de diagnostic in timp real , bazata pe transmiterea diferentiata a ultrasunetelor prin diverse tipuri de tesut.

Tehnica ecografica este neinvaziva pentru organismul uman, prin urmare este repetabila de cate ori este nevoie in monitorizarea unui pacient si a devenit un instrument extrem de util pentru medicul clinician.

Ecografia se poate efectua la nivelul tuturor organelor parenchimatoase, nu necesita o pregatire speciala din partea pacientului, facand posibil un diagnostic de o mare acuratete intr-o larga « paleta » de afectiuni. Echipamentele moderne ultrasonografice, chiar daca sunt destul de costisitoare, permit ca explorarea ecografica sa fie una dintre cele mai accesibile, sigure si rapide investigatii.

Echipamentele General Electric aflate in dotarea Centrului Medical ELIM permit efectuarea de explorari ecografice complexe la nivelul a numeroase segmente anatomice:

  • ecografia abdominala - explorarea standard de electie in patologia hepatica, biliara, renala, pancreatica sau a sferei genitale - utilizand transductori convecsi sau transductorul special pentru ecografia endocavitara;
  • utilizand transductorul liniar se pot explora tiroida, glanda mamara, putandu-se efectua ecografia de parti moi, precum si ecografia vasculara (a vaselor gatului si a vaselor periferice) utilizand tehnicile power Doppler si Doppler color ;
  • explorarea ultrasonografica in sarcina a atins un grad de acuratete inimaginabil pana in urma cu cativa ani. Tehnicile 3D/4D care utilizeaza un tip special de transductor aflat in dotarea echipamentelor noastre, permit pe de o parte urmarirea sarcinii de la varste mici, identificarea precoce a anumitor malformatii fetale, iar pe de alta parte relevarea unor detalii morfologice in timp real incat practic parintii « isi cunosc fatul » inainte de a se naste ;
  • ecografia cardiaca - utilizand toate tehnicile moderne: modul B, Doppler color si pulsat face astazi parte indispensabila dintr-un consult cardiologic complet.

Dr. Marius Pascu
Medic Primar Medicina de Urgenta
Director Medical

Investigatii Ecografice in Centrul Medical ELIM:

Va invitam sa accesati intreaga lista de servicii de ecografie, inclusiv preturi ecografii.

Serviciul de Ecografie este disponibil in: